Natasja en Dirk van Oerle

Slager Dirk start in het voorjaar samen met echtgenote Natasja Boutique Hotel in Spanje

Afscheid Dirk van Oerle na 23 jaar

Voor jongere Maaspoort bewoners is Dirk van Oerle (50) al hun hele leven lang ‘de slager van het winkelcentrum’, maar daar is nu een einde aan gekomen. Woensdag 30 september was de laatste dag van Keurslager Dirk van Oerle met Brabantse Dirk aan het roer. Zijn opvolger Karsten van Engeland, die er al meerdere jaren werkt, neemt vanaf donderdag 1 oktober de leiding over. Het zal zeker goed gaan, maar het is na 23 jaar even wennen zonder Dirk en diens  vrouw Natasja.

Hij had gehoopt, dat het afscheid stilletjes zou verlopen zonder uitzwaaiende klanten, medewerkers en collega’s. Maar een afscheid gaat nooit geruisloos voorbij. “Ik sta al de hele dag cadeautjes in ontvangst te nemen en moet steeds weer mijn verhaal doen”, vertelt hij woensdagmiddag tussen de bedrijven door. “Dat is helemaal niks voor mij. Ik sta niet graag in het middelpunt van de belangstelling en een echt groot afscheid is het ook niet.” Dat klopt, want Dirk komt toch regelmatig terug, zoals tijdens de aanstaande feestdagen. Dan komt hij even als extra hulp over uit Andalusië in Spanje, waar hij komend voorjaar samen met Natasja Boutique Hotel Hacienda El Tarajal opent. Een luxe bed and breakfast.

Geen ‘Ik Vertrek’
Een soort ‘Ik Vertrek’ dus. Alleen is het Boxtelse echtpaar vermoedelijk niet echt geschikt voor dat soms hilarische programma over Nederlanders die alles hier achter zich laten en vaak volkomen onvoorbereid in het buitenland een nieuw leven beginnen. Drama na drama en dikke kijkcijfers, want geen beter vermaak dan leedvermaak. Die vlieger gaat hier echter niet op, want de Van Oerles zijn niet over een nacht ijs gegaan. Alles is al jaren voorbereid en tot in de puntjes geregeld.

Het enorme woonhuis, waar het hotel in wordt gevestigd, is al aangekocht. Binnenkort starten de werkzaamheden om het om te bouwen tot het kleine hotel met in eerste instantie vijf kamers en in een later stadium nog vier extra kamers of twee grote studio’s. De website is al live en daar kun je zien hoe gaaf het er nu al uitziet. Ga naar https://nl.haciendaeltarajal.com/

Dirk van Oerle

In 2002 zaak gekocht
Dirk vertrekt na 23 jaar werken voor de Keurslager in het winkelcentrum, waarvan hij sinds 2002 ook eigenaar was. Vijf jaar daarvoor trad hij in dienst van dezelfde zaak, die toen nog eigendom was van de Gestelse slager Mari Cooymans. Dirk  ging er werken met de intentie de zaak op termijn over te nemen. “Rond 2002 vond Mari dat het genoeg was geweest. Hij ging stoppen en ik kreeg de kans de zaak te kopen. Zijn zoon, die hier ook werkte, nam de zaak in Sint-Michielsgestel over. Een droom kwam uit, want ik heb altijd voor mezelf willen werken.”

“We begonnen hier op de dag dat de euro het nieuwe betaalmiddel werd”, vult echtgenote Natasja aan. “De start was geweldig. We hebben echt een vliegende start meegemaakt. Dat vlakte later wel wat af, maar het is hier altijd goed blijven lopen.”

Jullie reputatie is erg goed en in heel Den Bosch bekend. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? De Maaspoort ligt niet voor iedereen naast de deur. Natasja: “Dirk kan een hele hoge kwaliteit waarborgen. Kwaliteit leveren met goed advies is altijd ons handelsmerk geweest. Plus dat Dirk een goed gevoel had en heeft voor de presentatie van onze producten en de zaak als geheel. Zoiets gaat rond zingen. Gewoon ouderwetse mond-op-mond reclame.”

Net en gemoedelijk winkelcentrum
Ga je het winkelcentrum ook missen?
Dirk: “Nou, missen is een groot woord. Het zal wel wennen worden. Ik heb hier een erg fijne tijd gehad. Anders houd je het ook niet zo lang vol. Het is door de jaren heen wel een beetje gedateerd geraakt. De vorige eigenaar heeft er niet veel aan gedaan. Maar ik vind het toch nog steeds een net en fijn winkelcentrum. Als ik hier rond loop, dan zie ik fijn publiek en mooie schone zaken. Het is helemaal niet zo erg als wel eens wordt geroepen. Maar moderniseren mag desondanks wel. Het winkelcentrum is zeker vanaf 2002 een groot deel van ons leven geweest, maar dat wordt nu allemaal anders. Maar we kijken beiden uit naar een nieuw leven. We nemen herinneringen mee, goede moed en onze grote hobby, onze paarden.”

Pin It on Pinterest

Share This