Maaspoorter van de Maand Februari

Harrie Aarts als 72-jarige nog steeds een bezige bij in de Maaspoort

Aan basis scouting en jeugdwerk en nog veel meer


Maandelijks portretteren wij hier ‘de Maaspoorter van de maand’. De Maaspoorter van de maand ontvangt van de winkeliersvereniging een bos bloemen en Winkelcentrum Maaspoort kadobonnen. Door omstandigheden moesten wij de ‘Maaspoorter van de maand januari’ overslaan, maar die van februari is Harrie Aarts (72). In het verleden een van de drijvende krachten achter de scouting, de zeeverkenners, de tennisclub en het jeugdwerk. Binnenkort start hij als kok bij spelletjesmiddagen voor ouderen in SCC De Schans.


Harrie Aarts is al tientallen jaren een bekende verschijning in de Maaspoort. Hij woont hier al meer dan dertig jaar en heeft zich in die periode altijd ingezet als vrijwilliger. Bij de scouting, de tennisvereniging, het jeugdwerk en tegenwoordig als kok in het ouderenwerk. Van veel markten thuis, maar het koken is wel altijd een passie voor hem geweest. Dat bleek vooral bij de tennisvereniging waar hij jaren in de keuken stond en nu weer in SCC De Schans, waar Harrie binnenkort zijn kookkunsten gaat vertonen voor ouderen.

De jaartjes gaan intussen wel tellen, maar Harrie blijft energiek en optimistisch. “Ik wil niet stilstaan. Dat heb ik nooit gedaan en kan ik ook helemaal niet. Ik wil aan de gang blijven.” Daarom zei hij ook direct ja toen Peter van den Bergh van de Wijkraad Maaspoort hem benaderde of hij mee wilde werken aan een te organiseren spelletjesmiddag voor ouderen in De Schans, waarvan het de bedoeling is, dat die op regelmatige basis terugkeert.

“De organisatie wilde de deelnemers ook een gezamenlijke maaltijd aanbieden na een middag spelletjes spelen. De Schans heeft geen kok, dus waren ze op catering aangewezen. Ik kook graag en ook best goed al zeg ik het zelf. Ik heb ervaring in koken voor grote groepen. Toen zei ik ‘laat mij dat maar doen’. Dat viel wel in goede aarde ja. Dus ga ik een dag van te voren inkopen doen en dan lekker koken. Dat is mijn lust en mijn leven. Ik vind het grandioos bezig te kunnen blijven.”

Hij begon met zijn kookkunsten in de Maaspoort bij de tennisvereniging, waar hij het eerste jeugdteam begeleidde en in het weekend de kantine beheerde. Daar werd voor iedereen gekookt door Harrie. Vaak Chinees. Hij kocht de nasi en bami in bij Kwai-Wan en voegde er zelf nog andere Chinese hapjes aan toe. Dat liep prima en werd gaandeweg heel populair bij de tennissers.

Scouting
Tegelijkertijd was Harrie ook bezig bij de scouting waar hij begon, omdat zijn kinderen daar lid van werden. Harrie heeft de zeeverkenners mee opgezet, beheerde acht jaar het clubhuis, was voorzitter van de afdeling Waterwerk en gaf les in het watersportreglement. Vervolgens stapte hij over naar het jeugdwerk waar Harrie andermaal het clubhuis beheerde. Aan het Geerke.

Maar het werd allemaal toch te zwaar. “Ik heb op mijn 52e een hartinfarct gehad. Goed doorheen gekomen, maar je moet toch een beetje gaan oppassen.” Hij heeft daarna nog lang gewerkt, maar sinds zijn pensioen was het even stil. En nu begint het weer. “Met ongelooflijk veel plezier. Vrijdag 16 februari is de eerste editie. Ik heb begrepen dat er al aanmeldingen binnenkomen. Ik kijk er met veel plezier naar uit.”

Andere Maaspoorters van de Maand:
Maart 2019: Modelspoorgroep ‘s-Hertogenbosch
Januari 2019: The van der Loo
December 2018: Jenny Veldhuis
November 2018: Willem van Loo
Mei 2018: Ingrid Mulders
April 2018: Nick van Duren
Maart 2018: Leo van Balen
Januari 2018: Harrie Aarts
December 2017, Berrie van Laarhoven
November 2017, Xandra Bartels
Oktober 2017, Martin Elshout


Kent u iemand die voor deze rubriek in aanmerking komt? Meld dat a.u.b. aan onderstaand mailadres met de naam van die persoon en in het kort een argumentatie. Voorwaarde is wel dat de Maaspoorter van de maand ook in onze wijk woonachtig is. Vergeet niet de contactgegevens van u of die van uw potentiële Maaspoorter van de maand te vermelden. 

Stuur uw suggestie naar maaspoorter@winkelcentrummaaspoort.nl

Harrie Aarts (72)
Geboren in ‘s-Hertogenbosch
Sinds 1986 woonachtig aan de Buurschappenlaan in de Maaspoort
Tot 50e jaar aircomonteur. Vanaf 53e conciërge bij SCC De Schans
Al jaren met pensioen maar nog steeds actief als vrijwilliger
Hobbies: Vissen en koken
Favoriete winkel op het winkelcentrum: Jumbo

Pin It on Pinterest

Share This