Maaspoorter van de Maand Mei

Ingrid Mulders gaat vol voor sociale interactie in de wijk

‘Het winkelcentrum heeft meer leven nodig’


Maandelijks portretteren wij hier ‘de Maaspoorter van de maand’. De Maaspoorter van de maand ontvangt van de winkeliersvereniging een bos bloemen en Winkelcentrum Maaspoort kadobonnen. Maaspoorter van de maand mei is Ingrid Mulders. Ze is spiritueel coach, voetreflex-therapeute en oprichter en dirigent van het Maaspoort koor de Flowers.


Ingrid Mulders is bepaald niet het prototype van ‘de zwever’, maar ze is in het dagelijkse leven wel spiritueel bezig. “Ik beoog mensen in hun kracht te zetten. Of je wilt gezond blijven, of je wilt je spiritueel verder ontwikkelen. Ik wil en kan mensen daarin bijstaan”, zegt Ingrid. Dat doet ze als coach, therapeute en specialiste yoga en meditatie.

Ze heeft een eigen praktijk als spiritueel coach en voetreflex-therapeute aan haar huis in de Schoutenbuurt. De yoga- en meditatie-activiteiten doet ze in Sociaal Cultureel Centrum De Schans, waar ze onlangs de rol overnam van de vorige yoga-docente. “Mensen weten vaak niet wat ze met yoga aan moeten. Sommigen verwarren het met gymnastiek, maar het is natuurlijk iets heel anders. Yoga betekent verbinding maken met alle delen van jezelf. Je krijgt beter inzicht in waar bepaalde klachten vandaan komen. Het is bovendien heel ontspannend en rustgevend.”

Haar activiteiten als therapeute voetreflex kregen jaren geleden na haar opleiding een onverwachte stimulans na een artikel in de Bossche Omroep. Tot dan had ze eigenlijk alleen kennissen en familieleden in eigen kring behandeld. Ingrid: “Na het verhaal in de Bossche Omroep ontdekten meer mensen me. Ik kreeg het ineens heel erg druk. In die periode heb ik zelf ook heel veel geleerd en daardoor heb ik ook verder kunnen ontwikkelen.”

Maaspoortkoor
Naast haar spirituele werk heeft Ingrid de laatste jaren ook naam gemaakt als oprichtster en dirigent van het Maaspoortkoor de Flowers. Ze sprak over de mogelijkheden van een koor in de wijk met Wim Smeets van Divers. “Zo zijn we eigenlijk begonnen. Ik ben van oorsprong onderwijzeres met als specialisatie muziek en volgde op dat moment een opleiding voor dirigent aan het Utrechts Centrum voor Muziek. We zijn gestart met een open repetitie en daar kwamen veertig tot vijftig mensen op af. Dat vond ik al een groot succes. Uiteindelijk zijn daar 15 personen van over gebleven. Een mooie groep. Wel 14 vrouwen en slechts een man, maar die ene man heeft wel een stem als een klok. Een stem van drie man.”

“We zijn begonnen bij de officiële opening van het Divers steunpunt in De Schans en vanaf dat moment repeteren we iedere donderdag in De Schans en treden soms nu en dan op in de wijk bij speciale gelegenheden. Een paar weken geleden hebben we met het kinderkoor van basisschool Merlijn samen gezongen. Dat was een geweldige ervaring. De kinderen waren ook heel enthousiast over de uitwisseling. Dat moeten we vaker doen.”

Wijk en winkelcentrum
Ze woont al ruim 26 jaar in de wijk, dat zegt al genoeg over het plezier wat Ingrid hier beleeft. “Een prachtige wijk om in te wonen”, constateert ze. “Midden in de natuur eigenlijk. Dat heb ik van begin af aan het aantrekkelijkste van deze wijk gevonden. Dat maak je in een middelgrote stad denk ik bijna nergens mee.”

Het winkelcentrum bezoekt ze wekelijks. Uiteraard voor de boodschappen. “Er zijn mooie winkels en het is heel functioneel. Je hebt zo goed als alles binnen handbereik in de eigen wijk. Prima supermarkten en heel mooie speciaalwinkels met fijne producten. De Haas Optiek is mijn favoriete winkel. Het ziet er prachtig uit, maar vooral de servicegerichtheid van iedereen daar is echt grandioos. Ik kom er graag.”

Ze ziet wel punten voor verbetering. “Het winkelcentrum heeft meer leven nodig. Ik weet niet wat de plannen zijn met de lege Blokker, maar het zou leuk zijn als ze daar een sociaal centrum zouden openen met een verbinding met De Schans. Je zou er verschillende disciplines die op De Schans aanwezig hier bij toerbeurt of tijdelijk naar toe kunnen halen. Een ding moeten ze in elk geval wel aanpassen. De hoofdingang aan de Maaspoortweg ziet er niet uit. Maak daar een mooiere en gezelligere entree van. Nu is het op zijn zachtst gezegd wat gedateerd.”

Ga naar de website van Ingrid: Energetische voetreflex-therapie & dirigent

Andere Maaspoorters van de Maand:
Maart 2019: Modelspoorgroep ‘s-Hertogenbosch
Januari 2019: The van der Loo
December 2018: Jenny Veldhuis
November 2018: Willem van Loo
Mei 2018: Ingrid Mulders
April 2018: Nick van Duren
Maart 2018: Leo van Balen
Januari 2018: Harrie Aarts
December 2017, Berrie van Laarhoven
November 2017, Xandra Bartels
Oktober 2017, Martin Elshout


Kent u iemand die voor deze rubriek in aanmerking komt? Meld dat a.u.b. aan onderstaand mailadres met de naam van die persoon en in het kort een argumentatie. Voorwaarde is wel dat de Maaspoorter van de maand ook in onze wijk woonachtig is. Vergeet niet de contactgegevens van u of die van uw potentiële Maaspoorter van de maand te vermelden. 

Stuur uw suggestie naar maaspoorter@winkelcentrummaaspoort.nl

Ingrid Mulders
Geboren in ‘s-Hertogenbosch
Sinds 1991 woonachtig in de Maaspoort
Heeft een eigen praktijk als spiritueel coach en als energetisch voetreflex-therapeute
Geeft yoga- en meditatiecursus in SCC De Schans
Oprichter  van zangkoor Maaspoort Flowers
Een dochter en twee zoons
Hobbies: Wandelen met de hond, het koor, piano spelen en lezen
Favoriete winkel op het winkelcentrum: De Haas Optiek

Pin It on Pinterest

Share This